Acupunctuur

Mobirise

ACUreMEDI acupunctuur

Specialisatie pijnbestrijding
Ik ben gespecialiseerd in pijnklachten. Met een moderne acupunctuur Balans Methode merk je snel resultaat, vaak al binnen een paar minuten van de eerste behandeling. Directe pijnverlichting bij alle vormen van pijn, acute pijn en chronische pijn. Bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugpijn, tand/kaakpijn, kramp, rsi, hielspoor enzovoorts.

Veel ervaring met Vrouwenklachten
Vrouwen zijn anders dan mannen. Dat is geen nieuws. In mijn diagnose en behandelingen houd ik rekening met deze verschillen. Hoofdpijn bij een vrouw komt vaak heel ergens anders vandaan dan bij een man. En wat dacht van je cyclus en de levensfase waarin je zit.

Ik ben heb veel ervaring met de behandeling van de vrouwenklachten. Overgangsklachten, menstruatieklachten, pijn en ongemak, niet lekker in je vel zitten, onrust, migraine, spijsverteringsklachten en zwangerschapsklachten, hormonale schommelingen enz.

ACUreMEDI acupuntuur praktijk
Bij ACUreMEDI kan je rekenen op professionele behandeling, grondige aanpak en snel resultaat. Geen lange wachtlijst en flexibele openingstijden.

Vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de werking van acupunctuur. Maar veel belangrijker: De resultaten van acupunctuur liegen er niet om.

Oude wijsheid voor nu
Acupunctuur is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de geneeskunde in China, Japan en andere Oosterse landen. Het heeft een ontwikkeling van ruim 4000 jaar achter de rug en deze ontwikkeling staat niet stil. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde gaat men ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los van elkaar te zien zijn, waar het gaat om gezondheid en ziekte.

Deze holistische kijk op gezondheid en ziekte begint bij ons in het Westen steeds meer terrein te winnen. Tal van wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de werking van acupunctuur. Maar veel belangrijker, meer en meer mensen vinden de weg naar de acupuncturist en de resultaten liegen er niet om.

Acupunctuur wordt daarom steeds minder gezien als een alternatieve geneeswijze en meer als een aanvulling op de westerse geneeskunde.

Acupunctuur is een behandelmethode met hele dunne naaldjes. Om een voorbeeld te geven: er passen 14 acupunctuurnaalden in een injectienaald. Door het inbrengen van deze naalden op acupunctuurpunten wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd en geactiveerd. Zo wordt je lichaam geholpen om zijn natuurlijke balans te herstellen. 

Bezoek de website 


Coaching & Training

Mobirise

Shakkei training & coaching b.v 


De basis voor jouw persoonlijke ontwikkeling, organisatieverbetering, gedragsverandering en professionele groei.

“De manier waarop jij voorheen hebt gekeken, gedacht, geloofd en gedaan, heeft jou de resultaten en ervaringen gebracht die je nu hebt en tot nu toe hebt gekregen. Als dat niet het resultaat is dat je privé of in je werk wilt houden, dan kun je met Shakkei aan de slag.”

Je kunt de vicieuze cirkel doorbreken, want hoe jij vanaf nú besluit te kijken en te denken en wat je vanaf nú besluit te geloven en te doen, zal het volgende moment, de volgende dag en dus jouw toekomst creëren.
Wie door ons wordt begeleid, komt terecht in een veilig en vertrouwde omgeving. Daarnaast horen we jou en ook de woorden niet je niet uitspreekt en inspireren en motiveren we jou om te worden en te zijn wie JIJ wil zijn of wil bereiken.

Bezoek website

Mobirise

Ilse Heijmans

Ont-dek je eigen-wijsheid en kies je eigen pad
“Ik help moeders en
kinderen die worstelen
met het gevoel niet goed genoeg te zijn.
Ervaar dat je genoeg bent. Altijd . Overal.”

Bezoek website  Mobirise

Winnie Paardencoaching

Dankbaar zijn voor alles wat het leven je brengt zowel in positieve als in negatieve zin. Je leert namelijk overal van! Paardenwijsheid is zo mooi, omdat de paarden je gevoelens spiegelen. Bij iedere sessie is het weer bijzonder wat je ziet ontstaan en hoe de energie bij de deelnemer weer gaat stromen. De deelnemer ervaart naderhand veel rust.

Iedereen verdient het om positief in het leven te staan, vol kracht, trouw aan jezelf en zonder oordeel.

Met mijn enthousiasme en humor hoop ik veel kinderen, jongeren en volwassenen weer terug in balans te brengen en hun eigen pad weer te laten bewandelen. Ben je Burn-Out? Heb je faalangst, sta je voor een lastige keuze? Worstel je met oud zeer? Samen met mijn paard Winnie wil ik jouw oerkracht weer naar boven brengen, laag voor laag, zodat jij daarna vol passie en levensenergie jouw pad weer kan volgen. 

Liefs, 
Patries

Bezoek website  
Homeopathie

Homeopaat Drs.Arthur Hilbrands

 Mijn naam is Drs. Arthur Hilbrands en ik heb een gedegen medische opleiding gevolgd op de universiteit van Leiden. Daarna heb ik me gedurende een vijf jarige opleiding verdiept in de homeopathie
Vanaf 1 juli 2018 is mijn homeopatische praktijk in Sint Philipsland gemeente Tholen geopend.
Homeopathie is een geneeswijze waarbij de hele mens centraal staat.
Hierbij wordt na een eerste gesprek van circa 1,5 uur het meest passende middel gegeven dat het beste past bij u als gehele mens.
Na circa 1 maand gaan we tijdens het vervolg consult van circa 45 minuten tot 60 minuten kijken of u klachten verbeterd zijn na inname van het middel en zo nodig het middel herhalen of een nieuw middel geven.

Meer info over mij en homeopathie kunt u vinden op www.homeopathiezeeland.nl

Graag zou ik u middels deze prachtige en natuurlijke manier van genezen, bijstaan in uw genezingsproces.

bezoek website 

Mobirise

Mesologie

Mobirise

Mesologie Clemens 

Clemens Verkouter
Uw mesoloog in West Brabant (Oosterhout, Hoogerheide, Steenbergen)
Vanaf mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in kruiden en genezen. Na een periode in de hulpverlening gewerkt te hebben, vond ik het tijd om te gaan doen wat ik echt wil doen. Na uitgebreid onderzoek naar verschillende methodes/opleidingen, heb ik overtuigd voor de Mesologie gekozen.
Het brede kennisfundament, de mogelijkheid tot het controleren van mijn inzichten en de vereniging tussen oost en west zijn bepalend geweest voor mijn keuze om mesoloog te worden.

Bezoek website 

Mesologie Laura 

WAT IS MESOLOGIE?
Wat doet een mesoloog?

Mesologie is een relatief nieuw concept binnen de complementaire geneeskunde. Naast een basis van reguliere medische kennis, beschikt een mesoloog over een ruime kennis in oosterse en westerse complementaire geneeswijzen. De combinatie van beide gezichtspunten maakt dat een mesoloog breed naar het klachtenbeeld en de oplossing kijkt.

Inzicht in de oorzaak van de klachten

Ieder mens is uniek, niet alleen de persoon maar ook het lichaam. Ieder lichaam reageert op zijn eigen unieke wijze op een verstoring in het evenwicht. Een mesoloog beschikt over verschillende diagnostische technieken zoals: tong-, pols-, en lichamelijk onderzoek en maakt daarnaast gebruik van EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek). Hierbij worden op een pijnloze manier 80 tot 100 acupunctuurpunten gemeten, om de functie van de verschillende organen in beeld te krijgen en daarmee ook de disfuncties. Zo ontstaat inzicht in de oorzaak van de klachten. Door integratie van alle gegevens ontstaat een totaal functiebeeld. De mesoloog gaat in de veelheid aan gegevens op zoek naar de samenhang en bepaalt wat de prioriteit heeft. Dus met andere woorden: ”Wat is de bepalende factor in het klachtenbeeld en hoe kan deze zo effectief mogelijk verholpen worden”. Mesologie werkt versterkend op het zelfgenezend vermogen en gebruikt hiervoor enkel natuurlijke middelen. Dit kunnen zijn: vitaminen, mineralen, kruiden (westers en oosters), homeopathie, voeding- en/of leefstijladvies.

Doeltreffend en efficiënt

Het doeltreffende aan de mesologie is de mogelijkheid om middels EFD op het lichaam te testen welke natuurlijke middelen bij u als individu aanslaan en welke niet. Ook worden zo diverse voedingsmiddelen getest. De therapiekeuze wordt dus bepaald aan de hand van uw reactie op de uit te testen middelen. Dit maakt mesologie doeltreffend en efficiënt.

Na vier tot acht weken vindt er een vervolgconsult plaats om de effecten te bepalen en, indien nodig, bij te sturen. Een gemiddelde van 4 à 5 consulten is over het algemeen voldoende om chronische klachten op te lossen dan wel te verminderen.

Bezoek website 
 

Mobirise

Natuurgeneeskundige therapeuten

Mobirise

Praktijk voor Natuur geneeskunde 


Praktijk voor natuur geneeskunde
Centraal staat de cliënt met zijn of haar klachten die zowel fysiek als mentaal/emotioneel bekeken worden. Na een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) wordt er met behulp van irisscopie en reflexologie bepaald waar de zwakke plekken liggen en wordt het beeld voor mij wat meer gericht. Levend bloed analyse en HLB bloedtesten kunnen indien nodig een verfijning geven en de oorzaken letterlijk in beeld brengen. We kunnen gebruik maken van prognoscomputeranalyse om de energiestatus van de meridianen (energiebanen) in beeld te brengen. Zie voor details hoofdstuk prognos.

Een belangrijk meetinstrument is het NESHEALTH-systeem. Met behulp van dit apparaat wordt het mogelijk om in korte tijd 145 gezondheidsindicatoren door te meten. Met de NESHEALTH kan het zgn. Human Body Field worden gescand. Een doorbraak in de quantumgenezing met verbluffende resultaten. Meer info op onze pagina: NES Human Body Field. De NES scan kan gedaan worden naast de al bestaande diagnostiek Levend Bloedanalyse/HLB Bloedtesten en Prognos meridiaananalyse. Daar we meerdere methodieken aan naast elkaar willen toepassen, zoals nu met het effectieve esteckprogramma hebben we de consultprijs in positieve zin aangepast. Uiteraard staat het u vrij om te bepalen welke onderzoeken u wilt laten uitvoeren.

Als via deze methodieken de oorzaken helder zijn volgt een advies wat kan varieren van voedingsveranderingen, homeopatische ondersteuning, reiniging, massage, gesprekken of een andere behandelvorm die wellicht niet binnen mijn praktijk wordt toegepast maar wel bij een collega. Centraal staat de cliënt met de hulpvraag. Dit betekent dat er ook wel eens kan worden terugverwezen naar de huisarts indien bepaalde klachten daar om vragen. Een reguliere behandeling hoeft geen beletsel zijn om aanvullende behandelingen te ondergaan. Volgens mijn zienswijze kunnen regulier en alternatief goed naast elkaar werken en vaak een aanvulling op elkaar zijn. De keuze daarin bepaalt de cliënt. Geadviseerde middelen zijn verkrijgbaar via een adviesrecept bij apotheek, drogist of reformwinkel.  

Bezoek website 

Vrouw Centraal Praktijk Conny Vissers
  
 Zowel hormonen als energiestromen kunnen enorm veel teweegbrengen in een vrouwenlichaam. Dat gegeven boeit en inspireert me.

Als vrouwentherapeut streef ik er dan ook naar om jouw lijf weer in balans te brengen. Dit doe ik door goed naar je te luisteren en in overleg met jou een behandelplan te maken dat precies bij je past… maatwerk dus!

Mijn naam is Conny Vissers. Ik ben lid van de beroepsverenigingen RBCZ en VBAG. En mijn behandelingen worden door veel zorgverzekeringen vergoed. 

Bezoek de website 

Mobirise

Osteopathie 

Eaux de vie

Anniek van tongel Osteapathie te Steenbergen
PMC eaux de vie Steenbergen

De osteopathie praktijk te Steenbergen werd gesticht door Anniek Van Tongel. Anniek is geboren in 1972 en opgegroeid in Belgie, te Roeselare. Door haar interesse in het menselijk lichaam is ze in 1990 begonnen aan de studie geneeskunde en dan overgestapt naar de studie fysiotherapie aan de Universiteit Gent. Na deze vijfjarige opleiding heeft ze een praktijk als fysiotherapeute opgestart in Belgie. Tijdens haar werk als fysiotherapeute is ze de vijfjarige studie in de osteopathie begonnen aan The International Academie of Osteopathy in Gent.

2001 was het jaar van afstuderen in de osteopathie. Haar scriptie ging over “De osteopathische benadering van stress-incontinentie”. Na haar studie was de weg vrij voor specialisaties. Uit de ruime keuze en aanbiedingen die open lagen werd besloten een specifieke bijkomende tweejarige opleiding te volgen van osteopathie voor kinderen en zwangere vrouwen. Het werken met kinderen heeft haar al van in de fysiotherapie veel voldoening gegeven en die richting wilde ze dan ook graag bewandelen.

Van daaruit zie je dan dat ook veel kinderen niet alleen na de geboorte met klachten zitten maar ook in het proces van opgroeien en ontwikkelen. Niet alleen de motoriek is in die beginjaren van cruciaal belang maar ook het gedrag en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Ondertussen heeft Anniek nog een bijkomende opleiding genoten in de pre-orthodontie zodat kaak-en schedelgewrichten specifieker kunnen behandeld worden.

Hiermee kan ingespeeld worden op de aandacht die meer en meer aan het gebit geschonken wordt en de mogelijkheden die de osteopathie kan bieden in preorthodontische begeleiding, ontwikkeling van spraak en de groei van de aangezichtschedel.

Gaandeweg is Anniek zich ook gaan verdiepen in de menselijke hormonen en hun positieve maar vaak ook storende invloeden op verschillende lichaamsfuncties. Niet alleen de gekende klachten bij vrouwen die dan weer aansluiten bij Annieks vorige specialistaties maar ook de gevallen van burn-out, schildklier problemen, diabetespatienten, pre- en perimenopausale klachten, postnatale depressies, problemen met fertiliteit, komen dagelijks aan bod in onze praktijk.

Haar huidige interessesfeer breidt zich nu uit tot de studie van de psychologie in de osteopathie.

Naast al deze werkgebonden interesses zijn er ook nog hobby’s waar ze af en toe tijd voor maakt om wat zelf te ontspannen. Anniek is van nature vrij sportief en zo gaat ze in het weekend graag hardlopen of fietsen. De rust van de natuur en de wandelingen op reis kunnen haar ook enorm veel energie geven. Koken en uiteraard lekker eten zijn ook één van haar favoriete hobby’s waar ze zich volledig kan in uitleven. Bij slecht weer kan enkel een goed spannend boek of een mooie film op dvd haar thuishouden.

Bezoek hier de website

Mobirise

Voetreflex therapeuten 

Mobirise

Qita  

Qita reikt bedrijven en zorginstellingen reflexmassages aan om de vitaliteit en gezondheid van medewerkers of cliënten te verbeteren. Onze gecombineerde westerse en chinese reflexmassages brengen rust, balans, vitaliteit en gezondheid. De reflexmassages worden ingezet voor ontspanning, preventie en specifieke klachten. Qita biedt ook gezondheids- en geluksdagen aan met reflexmassages, workshops en inzichten uit de westerse, chinese en natuurgeneeskunde.

Bezoek website


Yoga Therapie

Mobirise

Daantje`s Mind your Body 


Daantje van Acker van Daantje’s Mind your Body geeft diverse yogalessen – Training & Coaching B.V.

Wie is Daantje?
“Je leeft… je wordt geleefd… je laat je leven zonder dat je écht beleeft! De hectiek van de maatschappij waarin we ons momenteel bevinden. Alles perfect willen doen, zowel privé als op je werk, je sociale leven……alles willen we bijhouden en óh wat hebben we ‘n geweldig leven

Bezoek website 


Feng Shui

Mobirise

Feng shui adviseur

De meer dan 3000 jaar oude filosofie
Feng Shui gaat ervan uit dat
jouw omgeving, de manier waarop jouw
huis is ingericht, jouw gevoel van welzijn
en daarmee welvaart kan beïnvloeden.

Mijn doel is om, met behulp van Feng Shui, het in balans brengen van en het realiseren van een huis en omgeving, die de grootste harmonie brengt voor elk persoon, want elk mens is anders.

Ik wil, samen met jou, een omgeving creëren die bij jou past en je ondersteunt in het verbeteren van je leven en levensomstandigheden.

bezoek de website

Designed with Mobirise - Get now